Rybí roláda
Recepty, RybySuroviny
- 500 g vařené rybí maso
- 1 cibule
- mletý pepř
- sůl
- máslo na vymazání plechu
- muškátový oříšek nebo květ
- 3 vejce
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- Omeleta:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- sůl
- asi hrst hladké mouky
Postup Rybí roláda
Postup přípravy receptu
-
Uvařené maso vykostíme, přidáme pokrájenou cibuli, ochutíme špetkou pepře, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem nebo květem, přidáme dvě vejce a dobře promícháme.
Pak si připravíme těsto na omeletu, mělo by být středně husté. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a zašleháváme postupně hladkou mouku. Těsto rozlijeme na máslem vymazaný plech, mělo by být asi v 3 mm silné vrstvě.
V předehřáté troubě upečeme. Upečené těsto vyklopíme, naneseme na něj stejnoměrně rybí směs, srolujeme do rolády. Roládu nakrájíme asi na 3 cm silné porce. Roládky sepneme párátkem, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji. Příloha - vařené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát, apod.