Rybí filet zapečený v bešamelu

Recepty, Ryby

Suroviny

2 rybí filety
4 větší brambory vařené ve slupce
cca 200 g nivy
1 PL oleje
mletý pepř
sůl
Bešamel:
1 PL másla
1PL hladké mouky
1 šálek (2dl) mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme nakrájeným plísňovým sýrem.

  2. Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme. Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem. Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut.

  3. Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami. V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!