Rumový perník s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krystal
- 3-4 větší nastrouhaná jablka
- 2 vejce
- 10 polévkových lžic oleje
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 50 ml rumu
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1,25 prášku do perníku
- 1 kávová lžička perníkového koření
- 1 kávová lžička skořice
- Na polevu:
- 3 polévkové lžíce medu
- 50 g másla
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 50 ml rumu
- kokos na posypání
Postup Rumový perník s jablky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme v míse. T
ěsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 30-40 minut záleží na troubě.
Na pánev dáme med, máslo, rum, kakao a zahříváme, dokud se suroviny nespojí.
Hned po upečení polevu nalijeme na horký perník, necháme polevu vsáknout. Perník posypeme hustě kokosem.