Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks Pangasia
sůl
1 lžička provensálského koření
2 lžičky rajčatového protlaku
citronová šťáva
8 plátků anglické slaniny (nebo jen 4, dle velikosti)
1/2 lžičky hladké mouky
máslo
voda na podlití (lze použít i dobré bílé víno)

Postup přípravy receptu

  1. Filety si po délce lehce okrojíme do rovna, osolíme, pokapeme citron. šťávou, posypeme kořením (já přidala ještě trošku čerstvého tymiánu) a po délce pomažeme rajčatovým protlakem.

  2. Na vál (stůl) si poklademe plátky slaniny a na ně položíme přpravené filety. Pevně je svineme jako šneky (slanina je tedy částečně smotaná uvnitř rolky) a konce zajistíme párátky.

  3. V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj vložíme rolky a ze všech stran je opečeme. Poté je jemně podlijeme (2 lžíce tekutiny), na pár minut (asi 5 minut) přikryjeme poklicí a necháme dodělat. Hotové rolky vyjmeme a uložíme do tepla.

  4. Výpek v pánvi si poprášíme moukou a zlehka zarestujeme, pak podlijeme tekutinou, řádně promícháme a necháme chvíli provařit. Dle chuti šťávu dosolíme a případně dochutíme pár kapkami citron. šťávy.

  5. Rolky vrátíme do pánve a už jen prohřejeme. Nezapomeneme vyjmout párátka. Podáváme s vařenými, nebo jinak upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!