Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks Pangasia
- sůl
- 1 lžička provensálského koření
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- citronová šťáva
- 8 plátků anglické slaniny (nebo jen 4, dle velikosti)
- 1/2 lžičky hladké mouky
- máslo
- voda na podlití (lze použít i dobré bílé víno)
Postup Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní
Postup přípravy receptu
-
Filety si po délce lehce okrojíme do rovna, osolíme, pokapeme citron. šťávou, posypeme kořením (já přidala ještě trošku čerstvého tymiánu) a po délce pomažeme rajčatovým protlakem.
Na vál (stůl) si poklademe plátky slaniny a na ně položíme přpravené filety. Pevně je svineme jako šneky (slanina je tedy částečně smotaná uvnitř rolky) a konce zajistíme párátky.
V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj vložíme rolky a ze všech stran je opečeme. Poté je jemně podlijeme (2 lžíce tekutiny), na pár minut (asi 5 minut) přikryjeme poklicí a necháme dodělat. Hotové rolky vyjmeme a uložíme do tepla.
Výpek v pánvi si poprášíme moukou a zlehka zarestujeme, pak podlijeme tekutinou, řádně promícháme a necháme chvíli provařit. Dle chuti šťávu dosolíme a případně dochutíme pár kapkami citron. šťávy.
Rolky vrátíme do pánve a už jen prohřejeme. Nezapomeneme vyjmout párátka. Podáváme s vařenými, nebo jinak upravenými brambory.