Rolka z červené řepy s kozím sýrem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 větší bulvy červené řepy (cca 600g)
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g čerstvého měkkého kozího sýra
- 1 lžíce medu
- 15 g vlašských ořechů
Postup Rolka z červené řepy s kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Červenou řepu nakrájejte na slabá kolečka (silná asi 5 mm). Rozložte plátky řepy na pečící papír, potřete lehce olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte, dokud řepa nezměkne, bude to trvat asi 45 minut.
Měkkou řepu nechte zchladnout. Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii.
Jednotlivá kolečka řepy skládejte vedle sebe tak, aby se překrývaly a dohromady tvořili obdélník (velký zhruba 15 x 20 cm).
Plát upěchujte rukama. Sýr rozetřete rovnoměrně po řepě a pomocí fólie zaviňte do rolády. Nechte ztuhnout v lednici.
Roládu krájejte na plátky a na talíři pokapejte medem a posypte nasekanými ořechy.