Řízky naruby z vepřové kýty
Recepty, Vepřové masoPostup Řízky naruby z vepřové kýty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a dochutíme solí a pepřem.
Plátek masa vložíme do strouhanky a přitlačíme ji, vložíme do rozšlehaných vajec a dáme osmažit na pánvičku s rozpáleným olejem. Po osmažení otočíme z druhé strany. Osmažené plátky narovnáme do hrnce.
Zbylá vajíčka osmažíme a natrháme na kousky a také přidáme na maso. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a asi 45 minut necháme na sporáku, aby řízečky pěkně změkly. Někdy dávám do trouby v misce z varného skla.
Hotové řízky naruby podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, polijeme šťávou a dozdobíme usmaženými vajíčky.