Řízek cibulák

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kusy jakéhokoliv vhodneho masa na řízky
1 středně velká cibule
2 lžíce hořčice
1/2 lžičky Vegety
sůl
strouhanka
Na obalení:
vajíčko
hladká mouka
olej (nebo sádlo na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na větší kusy, které rozsekáme tyčovým mixérem, nebo celou cibuli nastrouháme na hrubších nudličkách. Přidáme 2 lžíce plnotučné hořčice, půl lžičky vegety a promícháme.

  2. Touto směsí potřeme naklepané a osolené řízky a necháme chvíli postát.

  3. Pak obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na oleji, nebo sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!