Restovaný Hermelín v alpské šunce
Recepty, SýrySuroviny
- 2 ks Hermelínu na vaření
- 2 jarní cibulky s natí
- 4 plátky alpské šunky
- olej
- majonéza nebo tatarka
Postup Restovaný Hermelín v alpské šunce
Postup přípravy receptu
-
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby na něm lépe držela alpská šunka.
Po potření Hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva).
Rozpálíme teflonovou pánev a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme. Opékáme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany.
Na talíř nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové lůžko“ položíme zlatavě orestované Hermelíny se šunkou.
Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.