Řecké pěnové lívance z jogurtu

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

70 g mouky typu 00
4 vejce
400 g řeckého jogurtu
1/2 lžičky sody na pečení
1 lžíci burákového oleje
15 g neslaného másla
Bylinková variace:
1/2 hrsti máty nakrájené nadrobno
nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
Možnosti k servírování:
med
skořice
jogurt
ořechy
máslo
kandované ovoce ve sladkém syrupu
sýr Manouri
zmrzlina
kandované višně v sirupu
měkký sýr pokojové teploty
rajčata v oleji olivovém
bylinky
olivy
sůl
pepř
feta sýr
čaj
desertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem.

  2. Přilijte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou kůru můžete z receptu vypustit. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky.

  3. Rozehřejte pánev a potřete jí ubrouskem namočeným ve směsi rozehřátého másla a oleje. Na pánev nalijte jednu naběračku těsta a smažte souměrně z obou stran. Pokaždé naneste novou vrstvičku oleje a pokračujte s dalším lívancem.

  4. Servírujte naskládané na sobě s libovolnou kombinací surovin k servírování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!