Rebarborový dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g rebarbory
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 20 g želatiny v prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 8 lžic vody
- 8 lžic medu
Postup Rebarborový dezert
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku ohřejeme smetanu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím očistíme rebarboru, nakrájíme ji na drobné kousky a dáme do hrnce. Přidáme vodu a skořici, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Ochutíme medem a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.
Přidáme smetanu se želatinou, metličkou vše prošleháme, nalijeme do formiček (misek) a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.
Po vychlazení vyklopíme na talířky a podáváme ozdobené podle svých chutí. Hodí se pokapat medem, sirupem, čokoládou nebo ozdobit šlehačkou.