Rebarborový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g rebarbory
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
20 g želatiny v prášku
1 lžička mleté skořice
8 lžic vody
8 lžic medu

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku ohřejeme smetanu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.

  2. Mezitím očistíme rebarboru, nakrájíme ji na drobné kousky a dáme do hrnce. Přidáme vodu a skořici, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Ochutíme medem a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.

  3. Přidáme smetanu se želatinou, metličkou vše prošleháme, nalijeme do formiček (misek) a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.

  4. Po vychlazení vyklopíme na talířky a podáváme ozdobené podle svých chutí. Hodí se pokapat medem, sirupem, čokoládou nebo ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!