Raw čokoládové brownies s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky vlašských ořechů
2,5 hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí)
1 hrnek (raw fairtrade) kakaa
1 vanilkový lusk
1 hrnek mandlí
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší).

  2. Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se kakao nepropojí s ořechy.

  3. Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte). Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje.

  4. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle.

  5. Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba dalším raw kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem (na červenou se skvěle hodí jahody nebo maliny, prodává např. značka Mixit).

  6. Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!