Raw čokoládové brownies s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky vlašských ořechů
- 2,5 hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí)
- 1 hrnek (raw fairtrade) kakaa
- 1 vanilkový lusk
- 1 hrnek mandlí
- špetka soli
Postup Raw čokoládové brownies s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší).
Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se kakao nepropojí s ořechy.
Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte). Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje.
Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle.
Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba dalším raw kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem (na červenou se skvěle hodí jahody nebo maliny, prodává např. značka Mixit).
Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.