Pudink z tapioky bez mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g tapiokových perliček
600 ml sojového mléka
4 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody.

  2. Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit.

  3. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru.

  4. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka.

  5. Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink.

  6. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit.

  7. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!