Pudink z tapioky bez mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g tapiokových perliček
- 600 ml sojového mléka
- 4 lžíce cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- špetka soli
Postup Pudink z tapioky bez mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody.
Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit.
Přidáme špetku soli a oba druhy cukru.
Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka.
Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink.
Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit.
Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.