Pudingová bublanina z 1 vejce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 Zlatý klas (nebo puding vanilkový ale příchuť je na vás)
- 1,5 hrnku mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 1 vejce
- citrónová kůra (popř. jestli chcete i šťáva)
- zhruba 700 g třešní či jiného ovoce
- + můžete přidat různé aroma, kousky čokolády aj.
Postup Pudingová bublanina z 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme si hlubší plech, který potřeme olejem a vysypeme kokosem (po upečení mají okraje takovou oříškovou chuť).
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny (prvních 5 surovin).
V jiné míse smícháme všechny tekuté suroviny a pořádně je prošleháme, poté k nim pomalu přisypáme obsah první mísy. Pozor na hrudky.
Těsto by mělo být řidší, ale ne tak řídké jako např. na palačinky. Vylejeme ho na plech a poté posypeme ovocem (já sypala vypeckovanými třešněmi). V horkovzdušné troubě pečeme asi 30 min (do zhnědnutí okrajů) při 180°C. Zdroj: www.oblubenerecepty.sk