Pudingová bublanina z 1 vejce

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 Zlatý klas (nebo puding vanilkový ale příchuť je na vás)
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
citrónová kůra (popř. jestli chcete i šťáva)
zhruba 700 g třešní či jiného ovoce
+ můžete přidat různé aroma, kousky čokolády aj.

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si hlubší plech, který potřeme olejem a vysypeme kokosem (po upečení mají okraje takovou oříškovou chuť).

  2. V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny (prvních 5 surovin).

  3. V jiné míse smícháme všechny tekuté suroviny a pořádně je prošleháme, poté k nim pomalu přisypáme obsah první mísy. Pozor na hrudky.

  4. Těsto by mělo být řidší, ale ne tak řídké jako např. na palačinky. Vylejeme ho na plech a poté posypeme ovocem (já sypala vypeckovanými třešněmi). V horkovzdušné troubě pečeme asi 30 min (do zhnědnutí okrajů) při 180°C. Zdroj: www.oblubenerecepty.sk


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!