Krémová polévka z jarní cibulky se slaninovým chipsem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce másla
2 svazky jarní cibulky
asi 10 cm kousek bílé části pórku
sůl, pepř
kelímek gelového zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar)
150 ml bílého suchého vína
150 ml smetany ke šlehání
4 plátky anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou cibulku nakrájíme na nudličky, trochu zelené nati si odložíme na ozdobení a zbytek spolu s nakrájeným pórkem chvilku restujeme na rozehřátém másle. Pak zalijeme vínem, podusíme, až se víno skoro vypaří, zalijeme vařící vodou a vhodíme zeleninový bujón nebo zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a necháme 10 minut povařit.

  2. Pak polévku rozmixujeme a přilijeme smetanu.

  3. Plátky anglické slaniny opečeme do křupava na suché pánvi. Opečenou slaninu položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný vypečený tuk.

  4. Polévku v talíři ozdobíme odloženou cibulkovou natí a přidáme slaninový chips. Můžeme přidat i krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!