Krémová polévka z jarní cibulky se slaninovým chipsem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce másla
- 2 svazky jarní cibulky
- asi 10 cm kousek bílé části pórku
- sůl, pepř
- kelímek gelového zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar)
- 150 ml bílého suchého vína
- 150 ml smetany ke šlehání
- 4 plátky anglické slaniny
Postup Krémová polévka z jarní cibulky se slaninovým chipsem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou cibulku nakrájíme na nudličky, trochu zelené nati si odložíme na ozdobení a zbytek spolu s nakrájeným pórkem chvilku restujeme na rozehřátém másle. Pak zalijeme vínem, podusíme, až se víno skoro vypaří, zalijeme vařící vodou a vhodíme zeleninový bujón nebo zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a necháme 10 minut povařit.
Pak polévku rozmixujeme a přilijeme smetanu.
Plátky anglické slaniny opečeme do křupava na suché pánvi. Opečenou slaninu položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný vypečený tuk.
Polévku v talíři ozdobíme odloženou cibulkovou natí a přidáme slaninový chips. Můžeme přidat i krutony.