Semínkové krekry

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

6 lžic lněných semínek
2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
3 lžíce loupaných dýňových semínek
18 lžic horké vody
1/4 lžičky soli
špetka drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat.

  2. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez vejce. Plech vyložíme pečícím papírem nebo pečící podložkou.

  3. Pomocí lžíce klademe semínkovou směs na plech, lžíce se tak akorát rozteče do tvaru menších, tenkých sušenek.

  4. Pečeme na 170 °C asi 15 minut, dokud nebudou křupavé a suché i zespodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!