Semínkové krekry
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 6 lžic lněných semínek
- 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
- 3 lžíce loupaných dýňových semínek
- 18 lžic horké vody
- 1/4 lžičky soli
- špetka drceného kmínu
Postup Semínkové krekry
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat.
Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez vejce. Plech vyložíme pečícím papírem nebo pečící podložkou.
Pomocí lžíce klademe semínkovou směs na plech, lžíce se tak akorát rozteče do tvaru menších, tenkých sušenek.
Pečeme na 170 °C asi 15 minut, dokud nebudou křupavé a suché i zespodu.