Proužkovaný piškot
Recepty, MoučníkySuroviny
- Proužky:
- 15 g másla
- 15 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 15 g mouky
- 10 g kakaa
- Piškot:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 g mouky
- špetka soli
Postup Proužkovaný piškot
Postup přípravy receptu
-
Mouku a kakao smícháme a prosejeme.
Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme.
Přidáme mouku s kakaem a mícháme dokud se nám vše dobře nespojí.
Vytvořený krém nalejeme na silikonový pečící vál nebo na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše.
Zubatou stěrkou uděláme proužky a dáme do mrazáku.
Mezitím si připravíme piškot:Elektrickým šlehačem po dobu cca 10 minut si vyšleháme celá vejce s cukrem dokud nezdvojnásobí svůj objem a nezbělí. Přidáme mouku, sůl a jemnými pohyby ze shora dolů dobře promícháme.
Poté vyndáme proužky z mrazáku a ně rozetřeme piškotové těsto. Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Takto upravený piškot používáme na rolády, okraje dortů atd. vždy proužky ven.