Portobello s Hermelínem
Recepty, HoubySuroviny
- 2 steakové žampiony portobello
- 120 g Hermelínu nebo Camembertu
- 30 g Vysočiny nebo Poličanu, choriza...
- 1 vejce
- strouhanka - čerstvá
- sůl
- pepř celý
- máslo
Postup Portobello s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky.
Hermelín pokrájíme do misky, přidáme vejce, drobně pokrájený salám, osolíme, opepříme, promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...).
Připravenou směs rozdělíme do klobouků žampionů, ty dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 20 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem, zeleninovým salátem...