Portobello burger se ztraceným vejcem a avokádem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 bulky na hamburgery, nejlépe domácí
- 4 velké žampiony portobello
- 1 zralé avokádo
- 1 velká červená cibule
- nějaký salát, co je zrovna po ruce
- sůl, pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
- 4 vejce
- 2 lžíce octa
Postup Portobello burger se ztraceným vejcem a avokádem
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem připravila avokádový krém. Oloupané avokádo jsem rozmačkala vidličkou, osolila, opepřila a ochutila citronovou šťávou.
V hlubším hrnci jsem nechala dojít vodu se dvěma lžícemi octa těsně pod bod varu, takových 80-90°C. Vejce jsem si rozklepla každé zvlášť do hrnku, ve vodě udělala vařečkou vodní vír a vlila vejce. Ztracené vejce jsem vařila tak po dvou kusech 3,5 minuty. Po uvaření jsem je opatrně přendala do hrnce se studenou vodou, aby zůstal žloutek tekutý.
Červenou cibuli jsem nakrájela na plátky, potřela olejem a opekla na grilovací pánvi. Žampiony jsem potřela z obou stran olivovým olejem, osolila, opepřila a zprudka opekla z obou stran. Ogrilované žampiony jsem dala dopéct do trouby při 180°C na 5-7 minut.
Bulky jsem rozkrojila na půl a opekla na grilu. Jako první jsem bulku potřela avokádovým krémem, přidala salát, cibuli, žampion a ztracené vejce.