Pórková roláda na zeleninovém soté
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1 velký tlustý pórek
- 1 balíček mražené zeleninové směsi
- 3 plátky másla
- 3 plátky anglické slaniny
- 3 plátky tvrdého sýru
- 1/2 balíčku provensálského koření
- trochu grilovacího koření
- sůl
- pepř
- 4 dcl mléka
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- voda na zahuštění
Postup Pórková roláda na zeleninovém soté
Postup přípravy receptu
-
Pórek omejeme a do půlky rozříznemé do délce.
Rozdělíme na pláty, znovu promejeme, protože u velkého pórku je hlína vevnitř. Kuřecí prsa prořežeme na plocho na roládu.
Plátky pórku poskládáme vedle sebe, na ně dáme kuřecí maso. Okořeníme grilovacím kořením a trochou provensálského koření.
Do středu dáme trochu zeleninové směsi a zabalíme do rolády. Omotáme potrav. nití.
Do pekáčku dáme zbylou zeleninku, okřeníme provensál. koření, osolíme jen trochu, přidáme plátky másla.
Na zeleninu dáme roládu, na roládu slaninu a sýr, posypeme kořením a podlejeme deckou vody. Dáme péct do trouby na 200°C 20-25 minut, pak odklopíme a deset minut pečeme na kůrčičku.
Roládu vyndáme z pekáčku. Přendáme na sporák a provaříme.
Zahustíme moukou s vodou, podlejeme mlékem a provaříme. Pokud bude husté podlejeme vodou.
Osolíme až nakonec. Hotovo.