Pomerančová bábovka se sirupem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 230 g tuku - Hery, nebo másla
- 200 g cukru krystalu
- 4 vejce
- 430 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 300 ml 100% pomerančové šťávy
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- špetka soli
- Sirup:
- 120 g cukru krystalu
- 150 ml pomerančové šťávy
Postup Pomerančová bábovka se sirupem
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk s curem a žloutky ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek,sůl a pomerančovou kůru smícháme a střídavě s pomerančovou šťávou vmícháváme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do hmoty.
Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 180°c přibližně 40 - 45 min.
Pomerančovou šťávu a cukr za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak 5 min povaříme.
Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout, pak povrch propícháme špejlí a potřeme, nebo polijeme více než polovinou sirupu.
Necháme ještě 10 min stát, pak vyklopíme, dáme na mřížku nad talíř a potřeme zbývajícím sirupem.