Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g nahrubo nastrouhané dýně
- 200 g pomazánkového másla s křenovou příchutí
- 50 g másla
- 2 velké hrsti nakrájené pažitky
- 2 velké prolisované stroužky česneku
- 1 menší cibule nakrájené nadrobno
- 2 lžíce Křeníku nebo 1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
- 4 lžíce majonézy
- sůl
- mletý pepř podle potřeby
Postup Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme nastrouhanou dýni, osolíme, zakápneme 3 lžícemi vody a 8minut za stálého míchání restujeme.
Poté dáme vychladit.
Pomazánkové máslo ušleháme s majonézou a společně s pažitkou, cibulí, česnekem a křenem přidáme k dýni.
Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a dáme alespoň na hodinu do lednice. Vychlazenou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.