Pomazánka z grilovaných paprik
Recepty, PomazánkySuroviny
- 4 grilované čerstvé papriky
- 200 g lučiny nebo pomazánkového másla bez příchuti
- 1-2 stroužky česneku
- 5 sušených rajčat naložených v oleji a nakrájených na drobno
- čerstvá bazalka asi 3 větší lístky
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup Pomazánka z grilovaných paprik
Postup přípravy receptu
-
Papriky se můžou grilovat v troubě pod grilem, na grilovací pánvi, ale nejlepší jsou z toho venkovního grilu. Papriky se rozkrojí na půl a zakápnou olivovým olejem. Já je neloupu, tak grilujeme jen do změknutí. Kdo chce, nechá zapařit v mikrotenu a sloupne. Vychlazené se nakrájí na drobno a smíchají se zbytkem ingrediencí. Pomazánka se nechá uležet, aby se chutě propojily. Mažeme na opečenou bagetu nebo čerstvý chléb.