Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 jehněčí Plucky
- 1 jehněčí srdce
- 1 jehněčí slezina
- 1 mrkev
- 10 cm pórku
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 10 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl
- drůbeží vývar
- 1/2 granátového jablka
Postup Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem
Postup přípravy receptu
-
Pľúcka, srdiečko a slezinu narežeme na malé kúsky, pridáme na kolieska narezaný pór, na hranolčeky narezanú mrkvu, cesnak a všetky koreniny.
Premiešame a zalejeme vývarom tak, aby mäso bolo tesne pod hladinou.
Zakryjeme a v rúre pri 140°C dusíme 1 hodinu. Potom skontrolujeme množstvo šťavy, ak treba, podlejeme horúcim vývarom a zakryté dusíme ďalej 1 hod. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo nokami (ja som dala pohánku), posypané jadierkami granátového jablka.