Polévka ze zelené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek zelené čočky
1 plechovka loupaných krájených rajčat
2 lžíce oleje (kokosový, olivový apod.)
2-3 mrkve (podle velikosti)
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
2 kostky zeleninového bujónu Natur
1 lžička červené kari pasty
1 lžička drceného římského kmínu
půl lžičky kurkumy
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Přebereme a na sítku propláchneme čočku, necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na oleji zpěníme nasekanou cibuli a po chvilce přidáme i česnek, zázvor a kmín, kurkumu i pastu. Za stálého míchání necháme rozvonět.

  2. Přidáme zeleninu, čočku, promícháme a zalijeme asi 1,5 l vody. Vložíme zeleninový bujón bez přidaných konzervantů a vaříme cca 15 minut. Přidáme konzervovaná krájená rajčata (v létě můžeme dát čerstvá, zralá) a ještě krátce povaříme.

  3. Nezapomeneme na pepř, který je jednou z nejsnazších cest, jak podpořit vstřebávání důležitého kurkuminu. Podle chuti můžeme přidat sůl. Na talíři posypeme pažitkou, petrželkou, libečkem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!