Polévka z pečeného celeru

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velký bulvový celer
5 stroužků česneku
4 lžíce oleje
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 cibule
1 větší brambor
zeleninový vývar (voda)
sůl
pepř
lahůdkové droždí
smetana na vaření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku můžeme oloupat - ale nemusíme. Kostičky celeru a česnek smícháme se dvěma lžícemi oleje a bylinkami. Dáme nepřikryté pomalu péct - trvá to asi hodinu, než je měkký a zlatavý.

  2. V hrnci na trošce oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené brambory, upečený celer s česnekem, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  3. Necháme trochu zchladnout a ponorným mixerem rozmixujeme. Dochutíme solí a lahůdkovým droždím, na zjemnění můžeme přidat smetanu.

  4. Podávat můžeme s toustovými krutony, já dala celerové a mrkvové chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!