Polévka z leča

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malé lečo (pokud použijeme domácí lečo nebo bez přetlaku, tak přidáme 1 lžíci rajského protlaku)
2 větší brambory
1 větší nožička pikantní klobásy
1 cibule
olej
1 lžíce mleté červené papriky
1 lžíce majoránky
1 zarovnaná lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko opražíme, kým nepustí tuk.

  2. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, lečo, mletú papriku, osolíme, zasypeme múkou a zalejeme vodou tak, aby bolo jedlo zakryté. Polievka má byť hustá, takže nelejeme zbytočne veľa vody.

  3. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Pridáme majoránku a ešte 3 min povaríme. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!