Polévka z leča
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 malé lečo (pokud použijeme domácí lečo nebo bez přetlaku, tak přidáme 1 lžíci rajského protlaku)
- 2 větší brambory
- 1 větší nožička pikantní klobásy
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
Postup Polévka z leča
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko opražíme, kým nepustí tuk.
Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, lečo, mletú papriku, osolíme, zasypeme múkou a zalejeme vodou tak, aby bolo jedlo zakryté. Polievka má byť hustá, takže nelejeme zbytočne veľa vody.
Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Pridáme majoránku a ešte 3 min povaríme. Podávame s chlebom.