Polévka z červené čočky s křemenáči

Recepty, Polévky

Suroviny

1 svazek jarní cibulky
3 lžíce oleje
200 g červené čočky
1,25 l zeleninového vývaru (i z kostky)
350 g křemenáčů
20 g másla
svazek petrželky
100 g sladké smetany
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička kari
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka. V kastrolku rozehřejeme olej, přidáme čočku a asi minutu ji podusíme. Přidáme cibulku a dusíme další 3 minuty.

  2. Přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu a vaříme na mírném plameni asi 15 minut (červená čočka se připravuje rychleji než obyčejná).

  3. Očištěné křemenáče nakrájíme na plátky, v pánvi zpěníme máslo a houby smažíme asi 5 minut. Odložíme si stranou a přijdou do polévky až úplně nakonec.

  4. Do polévky vmícháme smetanu a rajský protlak, znovu ji uvedeme do varu a ochutíme solí, pepřem a kari. Krátce povaříme, pak ji rozmixujeme a nalijeme do talířů. Ozdobíme podušenými houbami a kerblíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!