Polévka z červené čočky s balkánským sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g červené čočky
125 g balkánského sýra
1 červená paprika
1 mrkev
1/2 pórku (nebo mladá cibulka)
2 oloupaná rajčata
2 stroužky česneku
římský kmín
chilli
oregano
1 lžíce protlaku (nebo dobrého kečupu)
1 lžička octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme trochu oleje, na něm necháme rozvonět trochu římského kmínu a pokrájeného česneku, pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (mimo rajčat) a krátce orestujeme.

  2. Přidáme čočku, zalijeme vodou a dáme vařit. Když je všechno skoro měkké, přidáme lžíci protlaku, ocet, oregano, chilli, hrubě namletý pepř a rajčata a necháme ještě chvíli vařit. Nakonec vmícháme hrubě nastrouhat balkánský sýr. Podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!