Polévka z červené čočky s balkánským sýrem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g červené čočky
- 125 g balkánského sýra
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1/2 pórku (nebo mladá cibulka)
- 2 oloupaná rajčata
- 2 stroužky česneku
- římský kmín
- chilli
- oregano
- 1 lžíce protlaku (nebo dobrého kečupu)
- 1 lžička octa
- sůl
- pepř
Postup Polévka z červené čočky s balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme trochu oleje, na něm necháme rozvonět trochu římského kmínu a pokrájeného česneku, pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (mimo rajčat) a krátce orestujeme.
Přidáme čočku, zalijeme vodou a dáme vařit. Když je všechno skoro měkké, přidáme lžíci protlaku, ocet, oregano, chilli, hrubě namletý pepř a rajčata a necháme ještě chvíli vařit. Nakonec vmícháme hrubě nastrouhat balkánský sýr. Podle chuti dosolíme.