Polévka Nociárovka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší oloupané brambory
250 g libového uzeného masa
5 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička vegety
250 g sterilovaných bílých fazolí
2 stroužky česneku
sůl
2 lžíce octa
100 g špeku (nebo anglické slaniny)
1 oloupaná cibule
1 lžička mleté sladké papriky
250 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
2 - 3 lžíce hladké mouky
1 lžíce kečupu
1 lžička plnotučné hořčice
čerstvé bylinky na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a maso nakrájejte na kostky. Vše vložte do hrnce. Vsypejte celý pepř, nové koření, bobkový list a vegetu. Zalijte asi 1000 ml vody a uvařte do poloměkka.

  2. Přidejte scezené fazole, rozetřený česnek, sůl i ocet. Na mírném ohni dovařte.

  3. Špek či slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte na pánvi. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a mletou papriku. Za stálého míchání osmahněte a přidejte do polévky.

  4. Mléko rozšlehejte se smetanou i moukou. Polévku zahustěte a ještě chvíli povařte. Dochuťte ji kečupem, hořčicí a solí. Ozdobte bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!