Polévka Gumbo z tresky

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g tresky
1 pikantní klobása
1 cibule
1 mrkev
2 velká rajčata
1 bílá paprika
1 červená paprika
1dl bílého vína
mletá paprika
2 stroužky česneku
libeček
oregano
1 smetana
hladká mouka
máslo
sůl a pepř
1,5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, klobásu, nasekaný česnek, mrkev, oregano, libeček a mletou papriku. Osmažíme, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme. Přidáme nakrájenou tresku.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme do polévky a přilijeme smetanu. Provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!