Pokus o chodské koláče

Recepty, Zdobení

Suroviny

Na kynuté těsto:
1 kg polohrubé výběrové mouky nebo napůl smíchat s hladkou
15 dkg másla
25 dkg cukru krupice
malá lžička soli
1 vanilkový cukr
6 žloutků
60 g droždí
2 lžíce rumu
5 dcl smetany
Tvarohová nádivka:
1 kg tvarohu ve vaničkách
20 dkg zakysané smetany
cukr
vanilkový cukr
rum
1 vajíčko
2 lžičky Maizeny
Maková nádivka:
mletý mák
mléko
cukr
2 ks hřebíčku
l lžíce rybízového džemu
malou lžičku skořice
vanilkový cukr
nastrouhaná jablka
rozdrobené Ruměnky
rozinky namočené v rumu
1 velkou lžíci rumu (až na konec)

Postup přípravy receptu

  1. Přímo na plechu jsem vyválela malým válečkem těsto a na něj nanášela nádivky.

  2. Je třeba před zdobením i po něm nechat těsto ještě nakynout, protože těch náplní je tam poměrně dost, tak aby se těsto dobře propeklo. Protože jsem měla tvaroh ve vaničkách, který ochucuji rumem, jako vše ostatní, dala jsem do něj raději 2 kávové lžičky maizeny.

  3. Zadělávala jsem z 1,20 kg mouky a vyšlo mi jich z této dávky 7 ks o průměru cca 25-30 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!