Pohanka s brokolicí a kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g pohanky (já měla loupaná bio-lámanka)
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 1/2 cibule
- trošku oleje (asi 1 PL)
- koření kurkuma(dle nálady já dala kurkumu a aztécký poklad)
- polovinu hlavy brokolice
- mrkev
- celer
- petržel
Postup Pohanka s brokolicí a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku jsem nejdříve propláchla studenou vodou, pak jsem jí zalila vodou horkou - ne vařící, přiklopila pokličkou, zabalila do utěrky a strčila na půl hoďky do postele.
Kuřecí řízky jsem pokrájela a dala do pánve wok, kde jsem před tím osmažila do růžova půlku cibule na lžíci oleje. Zasypala kořením a dusila do měkka. Bylo to hotové za necelých 10 minut.
Brokolici se zeleninou jsem dala vařit asi tak na 5 minut do osolené vody. Já dala vařit celou brokolici a zeleninu, po 5 minutách vytáhla asi polovinu brokolice a zeleniny a zbytek nechala vařit. Asi po 10 minutách varu jsem vše rozmixovala ponorným mixerem, zavařila 2 lžíce krupičky, rozkvedlané vejce, polévkové koření a podravku. Po pár minutách varu jsem vypla a strouhla muškátový oříšek a dala lžíci petrželky a oříšek másla a dobrá polévka je na světe.
Brokolici a zeleninu co jsem vytáhla jsem pokrájela na menší kousky a přidala ke kuřecímu masu, jen chvilinku jsem nechala probublat. Mezitím je už hotová pohanka, slila jsem zbytek vody, vyklopila do pánve a promíchala. Trošku jsem musela přisolit.