Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky (230 g)
- 2 ks vejce
- 1/2 hrnku podmáslí
- 2/3 hrnku cukru krupice (170 g)
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička citronová kůra
- 0,2 dl rumu
- 2 lžíce kakaa (nemusí být),
- 1 jablko
- 1 banán menší
- špetka soli
Postup Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Troubu zapneme na 175 - 180°C.
Vejce a cukry vyšleháme do pěny.
Přidáme podmáslí, olej, citron. kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme.
Nakonec přidáme rum a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
Těsto zlehka vyšleháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto.
Těsto lehce nahrneme ke krajům a formu vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme asi 45 - 55 min., dle velikosti formy a zkušenosti s vlastním spotřebičem. Jestli je bábovka pečená, můžeme zjistit vpichem suché špejle.