Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky (230 g)
2 ks vejce
1/2 hrnku podmáslí
2/3 hrnku cukru krupice (170 g)
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 lžička citronová kůra
0,2 dl rumu
2 lžíce kakaa (nemusí být),
1 jablko
1 banán menší
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Troubu zapneme na 175 - 180°C.

  4. Vejce a cukry vyšleháme do pěny.

  5. Přidáme podmáslí, olej, citron. kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme.

  6. Nakonec přidáme rum a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.

  7. Těsto zlehka vyšleháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto.

  8. Těsto lehce nahrneme ke krajům a formu vložíme do předehřáté trouby.

  9. Pečeme asi 45 - 55 min., dle velikosti formy a zkušenosti s vlastním spotřebičem. Jestli je bábovka pečená, můžeme zjistit vpichem suché špejle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!