Po domácku marinovaný losos
Recepty, RybyPostup Po domácku marinovaný losos
Postup přípravy receptu
-
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou.
V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.
Do plastové misky vložíme dostatečně velký kus potravinářské folie tak, abychom měli dost velký kus na zabalení celého kusu lososa.
Směs z misky vysypeme na rybu tak, aby bylo na všech stranách rovnoměrné množství a neprodyšně zabalíme do folie. Misku uzavřeme a vložíme na 3 dny do lednice.
Po třech dnech je ve folii voda, kterou vylijeme a filet lehce opláchneme pod vodou.
Velmi ostrým nožem zešikma krájíme tenké plátečky tak, aby kůže zůstala vcelku, tu nekonzumujeme. Plátečky můžeme uzavřít do misky s víčkem a zakapat je slunečnicovým olejem a podávat je třeba na pečivu s máslem nebo lososem ozdobit jednohubky.