Po domácku marinovaný losos

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g čerstvého lososa
40 g soli
40 g cukru
10 g čerstvého kopru

Postup přípravy receptu

  1. Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou.

  2. V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.

  3. Do plastové misky vložíme dostatečně velký kus potravinářské folie tak, abychom měli dost velký kus na zabalení celého kusu lososa.

  4. Směs z misky vysypeme na rybu tak, aby bylo na všech stranách rovnoměrné množství a neprodyšně zabalíme do folie. Misku uzavřeme a vložíme na 3 dny do lednice.

  5. Po třech dnech je ve folii voda, kterou vylijeme a filet lehce opláchneme pod vodou.

  6. Velmi ostrým nožem zešikma krájíme tenké plátečky tak, aby kůže zůstala vcelku, tu nekonzumujeme. Plátečky můžeme uzavřít do misky s víčkem a zakapat je slunečnicovým olejem a podávat je třeba na pečivu s máslem nebo lososem ozdobit jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!