Plněné hovězí závitky mangoldem a bylinkovým pestem.
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 hovězí plátky
- mangoldové listy
- sušená rajčata v oleji
- olivy
- kapary
- sůl
- 2 kávové lžičky Maďarského koření - Gešík
- 3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- podle potřeby hovězí vývar (měla jsem asi 350 ml)
- instantní jíška na zahuštění
- Na bylinkové pesto:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 polévková lžíce lístků oregána
- 5 větších lístků bazalky
- 1 kávová lžička otrhaného tymiánu
- 1 kávová lžička otrhaného rozmarýnu
- podle potřeby sůl
Postup Plněné hovězí závitky mangoldem a bylinkovým pestem.
Postup přípravy receptu
-
Do hmožďíře dáme všechny ingredience na pesto a pořádně rozetřeme.
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme. Naklepané maso osolíme potřeme bylinkovým pestem. Poklademe listy mangoldu, sušenými rajčaty, olivami a kaparami. Závitky zabalíme, převážeme nití.
Na pánev dáme olej ze sušených rajčat, necháme rozehřát a závitky opečeme ze všech stran. Opčené závitky vyndáme na talíř, na výpeku orestujeme cibuli. Vrátíme závitky, podle potřeby ještě osolíme, přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Měkké závitky vyndáme, sundáme nit.
Omáčku zahustíme dle toho jak ji chceme hustou, necháme provařit, vrátíme závitky a podáváme. Jako příloha můžou být brambory, nebo rýže.