Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- tenké plátky vepřové pečeně
- 1 KL majoránky (nejlépe čerstvé)
- špetka koření Steak 7 pepřů
- několik kapek zelené chilli omáčky (i jiná chilli omáčka)
- 1 nakládaná chilli paprička (lze i sušená nebo můžeme vynechat) nadrobno pokrájené
- strouhaný sýr
- sůl
- kmín
- zelenina na oblohu (já použila sterilovanou kapii)
Postup Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem
Postup přípravy receptu
-
V hrníčku smícháme veškeré ingredience, směs by neměla být vyloženě ostrá a měla by být trochu víc cítit majoránka.
Plátky masa rozložíme, nařízneme po okrajích a jen velmi jemně je dlaní naklepneme.
Vetřeme z obou stran směs koření a necháme chvíli odležet.
Mezitím si nakrájíme na plátky brambory.
Rozpálíme ve 2 pánvích tuk, na 1 vložíme plátky masa, zprudka osmahneme po obou stranách, snížíme teplotu a dosmažíme při opatrném obracení do měkka.
Vypneme plotýnku a zasypeme plátky sýrem.
Pod pokličkou necháme roztavit.
Na 2.pánvi osmažíme osolené a okmínované plátky brambor do růžova. Oboje by nemělo trvat déle jak 8 minut.
Původní představa byla, že uvařím brambory, rozmáčknu dlaní, aby ještě držely tvar a dám upéci do trouby. Z technických důvodů (odchází“ mi trouba) jsem volila tuto méně zdravou variantu.