Pivní bramborový guláš s uzenými stehny
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí uzená stehna
- 4-5 brambor
- 4-5 žampionů
- 1 paprika
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- lžíce sádla
- 250 ml světlého 10°piva + vývar
- špetka kajenského pepře
- majoránka
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Pivní bramborový guláš s uzenými stehny
Postup přípravy receptu
-
Z masa stáhneme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Maso obereme a pokrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, papriku a žampiony na kousky.
Na sádle orestujeme nakrájenou kůži, kmín, cibuli a česnek. Vsypeme papriku a po krátkém orestování zalijeme pivem a části vývaru.
Přidáme nakrájené brambory, papriku, žampiony a maso. Osolíme a vaříme cca 10 minut. Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku a guláš zahustíme.
Vaříme dalších cca 15 minut do změknutí brambor a zeleniny. Před dokončením guláš dochutíme oběma pepři a majoránkou.