Žampiony se zakysankou

Recepty, Houby

Suroviny

500 g žampionů
150-200 g anglické slaniny (lepší je krájená)
1 malý kelímek zakysané smetany
150 g Nivy
máslo
strouhanka na vymazání a vysypání
sůl
pepř
kari (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme (popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari) a restujeme cca 10 minut.

  2. Dále si vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme strouhankou a nasypeme do ní směs z pánve, nastrouháme navrch nivu a rozetřeme po nivě zakysanku. Dáme péct do trouby na 180 °C, pečeme cca 30 minut. Cca 10 minut před vyndáním směs promíchávám, aby se zakysanka spojila se všemi surovinami, chutná nám to tak víc, ale záleží na každém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!