Žampiony se zakysankou
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g žampionů
- 150-200 g anglické slaniny (lepší je krájená)
- 1 malý kelímek zakysané smetany
- 150 g Nivy
- máslo
- strouhanka na vymazání a vysypání
- sůl
- pepř
- kari (nemusí být)
Postup Žampiony se zakysankou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme (popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari) a restujeme cca 10 minut.
Dále si vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme strouhankou a nasypeme do ní směs z pánve, nastrouháme navrch nivu a rozetřeme po nivě zakysanku. Dáme péct do trouby na 180 °C, pečeme cca 30 minut. Cca 10 minut před vyndáním směs promíchávám, aby se zakysanka spojila se všemi surovinami, chutná nám to tak víc, ale záleží na každém.