Piškotový mls

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balíky piškotů
2 mascarpone
1 šlehačka pařížská
2 šlehačky
1 ztužovač šlehačky
1 plechovka mandarinek
kousek čokolády jakékoliv

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyskládáme piškoty, pouze dno. Otevřeme mandarinky a vodou z mandarinek polijeme piškoty tak, aby byly měkké.

  2. Ve větší míse vyšleháme pařížskou šlehačku, přidáváme ztuzovač dle potřeby. Když ji máme vyšlehanou, stěrkou dáváme na piškoty ve formě rovnoměrně, poté zase skládáme další patro piškotů a také zalijeme vodou z mandarinek a mandarinky dáváme na tyto piškoty. Pak v míse vyšleháme mascarpone se šlehačkami a opět patro s mandarinkami potřeme a pak vyskládáme poslední patro piškotů, na které také dáváme mandarinky. Zbylou šlehačkou potřeme tyto piškoty

  3. Nakonec nastrouháme na jemno čokoládu po celém zákusku a dáme do lednice na chvilku ztuhnout. Tento zákusek je vláčný, chutný a zavděčí se opravdu každému,i tomu, kdo nemá rád sladké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!