Pirohy s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa
300 g polohrubé mouky
0,5 sáčku přášku do pečiva
150 g žampionů
80 g másla
1-2 cibule
kelímek smetany
1 žloutek
pepř
sůl
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl, smetanu a rychle uhněteme a umícháme těsto.

  2. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut.

  3. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky.

  4. Očistíme a opláchneme žampiony a nasekáme je nadrobno.

  5. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí.

  6. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něj vložíme a opékáme dokud se nezačnou tvořit hrudky.

  7. Vychladlé těsto prohněteme a vyválíme na tenkou placku.

  8. Vypichovací plackou o průměru cca 10 vykrajujeme kolečka.

  9. Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi.

  10. Okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě.

  11. Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme.

  12. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut do zlato hněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!