Pikantní tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g bílého Tofu chilli
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1-2 chilli papričky
1 lžíce sójové omáčky
olej
2 lžíce sušených hub
2 dcl zeleninového vývaru
1/2 lžičky cukru
1 lžička kukuřičné mouky
pepř
1 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opražíme 3 min na plátky narezaný cesnak a na malé kúsky narezané stopky zeleru. Pridáme huby a nadrobno narezané chilli papričky a pražíme ďalšie 3 min.

  2. Vložíme na malé kocky narezané tofu, sójovú omáčku, cukor a podlejeme vývarom. Dusíme 5 minút.

  3. Nakoniec zahustíme v lyžici vody rozmiešanou kukuričnou múkou.

  4. Posypeme čiernym korením a sekanou vňaťou a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!