Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha

Recepty, Ryby

Suroviny

RYBÍ KARBANÁTKY
rybí filé 600 g já používám pangásia
mléko 100 ml
bobkový list 3 ks
jarní cibulka 1 větší
chilli paprička
strouhanka
hladká mouka (podle potřeby)
vejce 2 ks
šťáva z 1 citronu
olej na smažení
sůl
pepř
SALÁT:
červené zelí 1 malá hlávka
mrkev 2 ks
zakysaná smetana 2 lžíce
majonéza 2 lžíce
vinný ocet 2 lžíce
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. KARBANÁTKY: Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů.

  2. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu (bez mléka a bobkového listu). Rybu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citronovou šťávou. Přidáme vejce, strouhanku a mouku podle potřeby. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Směs dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které osmahneme na pánvi.

  4. SALÁT: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme cukr a ocet. Zelí dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, smetanu a majonézu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!