Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha
Recepty, RybySuroviny
- RYBÍ KARBANÁTKY
- rybí filé 600 g já používám pangásia
- mléko 100 ml
- bobkový list 3 ks
- jarní cibulka 1 větší
- chilli paprička
- strouhanka
- hladká mouka (podle potřeby)
- vejce 2 ks
- šťáva z 1 citronu
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- SALÁT:
- červené zelí 1 malá hlávka
- mrkev 2 ks
- zakysaná smetana 2 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- cukr
- sůl
- pepř
Postup Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha
Postup přípravy receptu
-
KARBANÁTKY: Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů.
Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu (bez mléka a bobkového listu). Rybu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citronovou šťávou. Přidáme vejce, strouhanku a mouku podle potřeby. Dochutíme solí a pepřem.
Směs dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které osmahneme na pánvi.
SALÁT: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme cukr a ocet. Zelí dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, smetanu a majonézu.