Pikantní roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky roštěné
40 g slaniny
1 červená paprika
2 cibule
hrst oliv
trochu mleté sladké papriky
worcestrová omáčka
hladká mouka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky odblaníme, po obvodu několikrát nakrojíme, jemně naklepeme, potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a necháme v chladu několik hodin, nebo přes noc odležet.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme na lžíci oleje, přidáme cibule nakrájené na tenká půlkolečka a usmažíme je dozlatova. Vmícháme papriku nakrájenou na nudličky, drobně nakrájené olivy, worcestr, mletou papriku a vše prohřejeme.

  3. Roštěnky poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Přendáme je na talíře, poklademe připravenou směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou pečené brambory, hranolky, nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!