Pikantní pomalu pečené koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 větší koleno (1,5-2kg)
- marináda
- 4-5 lžic oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce harissy nebo jiné pálivé pasty
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička koření na vepřovou pečeni
- 5 stroužku utřeného česneku
- 2 větší nakrájené cibule
- šťáva z půlky citronu
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- sůl
- pepř
Postup Pikantní pomalu pečené koleno
Postup přípravy receptu
-
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo.
Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka.
Uzavřeme do dózy a necháme v chladu odpočívat klidně dva dny.
Před pečením vyhřejeme troubu na 200 °C Koleno podlijeme vodou, vývarem nebo pivem smíchaným se zbytkem marinády.
Necháme 15 minut zapéct, potom stáhneme troubu na 100 °C a pečeme přikryté 6-6,5 hodiny. Občas polijeme výpekem. Před koncem pečení odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme na barvu.