Pikantní naložená vejce
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 8 vajec natvrdo
- 500 ml bílého vína
- 250 ml octa
- 3 lžíce soli
- 3 malé červené cibule nebo bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 malé červené feferonky
- 1 KL hořčičných semínek
- 2 jalovčinky
Postup Pikantní naložená vejce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a feferonky nakrájíme na větší kusy. Bílé víno se solí a octem přivedeme k varu. Do horkého nálevu přidáme cibuli, česnek, feferonky a koření.
Oloupaná vejce napícháme vidličkou, vložíme do zavařovací sklenice s víčkem, prokládáme cibulí, česnekem a feferonkami a zalijeme horkým nálevem. Necháme min. 24 hodin uležet.