Pikantní krůtí stehýnko.
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g vykostěného krůtího stehna, bez kůže
- 2 velké cibule nakrájené na kostky
- 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 3 řapíky řapíkatého celeru nakrájeného na kousky
- 2 chilli paprička
- 1 KL feferonkového krému
- 1 KL chilli omáčky extra pálivá
- 2 PL pálivého kečupu
- 1 paprika nakrájená na kousky
- 1 KL sladké+1 KL pálivé červené papriky
- 2 PL olivového oleje
- drůbeží vývar
- 7 sušených rajčat
Postup Pikantní krůtí stehýnko.
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
V pánvi se rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme restovat. Do orestované cibule přidáme česnek a nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku restujeme.
Přidáme maso a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo. Maso ochutíme Feferonkovým krémem, chilli omáčkou, kečupem, solí a pepřem. Podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké.
K měkkému maso přidáme nakrájený řapíkatý celer, papriku a sušená rajčata, necháme ještě asi 3-5 min. dusit. Podle chuti ještě dosolíme, dopepříme a podáváme.