Pikantní králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso (lze použít i kuře, ale králik je lepší)
10-15 dkg slaniny
8 stroužků česneku
4 větší cibule
12 dkg másla
1 kostka masoxu
drcený kmín
pepř
sladkou papriku

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě máslo.

  2. Králíka rozporcujeme, předek používám na polívku, ostatní části mírně osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli pokrájíme, polovinu dáme na dno pekáčku, vložíme porce králíka, posypeme zbytkem cibule, zalejeme vychladlou marinádou a necháme někde v chladu do druhého dne.

  3. Před pečením si uvaříme z 1 masoxu 1/4 l vývaru, podlejeme polovinou vývaru a pečeme přikryté na 200°C. Asi půl hodiny před dopečením pečeme odkryté, podle potřeby podléváme. Příloha: brambory v jakékoliv podobě, bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!