Pikantní králičí stehna podle Dony

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 kusy králičích stehen
5 stroužků česneku
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky chilli koření
6 lžic olivového oleje
3 cibule
2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky koriandru
šťáva ze 2 citronů
4 lžíce ostrého kečupu
Na dohotovení:
1 kelímek 12% smetany
mléko podle potřeby
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso osolíme a naložíme so směsi ze 4 lžic oleje, utřeného česneku, nadrobno nakrájené cibule a citronové šťávy a koření.

  2. Necháme v lednici přes noc.

  3. Na druhý den maso oškrábneme od marinády a na zbylých dvou lžících oleje opečeme z obou stran.

  4. Dáme do pekáče, zalijeme marinádou, do které přidáme kečup, zalijeme trochou vody a pečeme dočervena.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a vypečenou směs scedíme do hrnce.

  6. Přivedeme k varu a zahustíme smetanou, mlékem a hladkou moukou.

  7. Podáváme s bramborovým, nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!