Pikantní hovězí závitky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího zadního masa (na plátky)
- 100 g Schwarzwaldské šunky
- 1/2 l hovězího vývaru (použila jsem od Vitany)
- 1 Pl sardelové pasty
- 2 chilli papričky
- 2 Pl povoleného másla
- 1 PL másla na zjemění omáčky
- 1 Pl nasekaných kapar
- 1 Pl kapa do omáčky
- 2 KL koření PIRI PIRI
- 2 cibule
- šalvěj
- mouka na zahuštění
- kousek pórku
- 3 stroužky česneku
- 2 Pl olivového oleje
- 1 Kl chilli olivového oleje
- sůl
Postup Pikantní hovězí závitky
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme ho.
Do misky dáme povolené máslo, sardelovou pastu, 3 namačkané stroučky česneku, 2 najemno nasekané chilli papričky a umícháme si pastu.
Pastu natřeme na plátky masa, na každý plátek masa dáme plátek šunky a lístky šalvěje, z masa uděláme závitky a sepneme párátkem.
Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme oba oleje, maso necháme ze všech stran opéct, když je maso opečené, vyndáme ho na talíř.
Na výpek dáme pórek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso, které jsme mírně osolili a okořenili kořením PIRI PIRI, podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.
Maso vyndáme z pánve a necháme vypéct na výpek, potom zaprášíme moukou, necháme zarestovat, nalijeme vývar, přidáme kapary, vrátíme maso, provaříme, nakonec přidáme máslo a můžeme obědvat.