Pikantní hovězí nudličky se zeleninou a bramborem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- asi 500 g hovězího masa
- lžíce worcestru
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 větších brambor
- 2 mrkve
- 1/2 hrnku nakládaných cibulek
- pár fazolových lusků
- 2 žampiony
- feferonku
- sůl
- pepř
- trochu mleté pálivé papriky
- bylinková sůl
Postup Pikantní hovězí nudličky se zeleninou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme.
Vložíme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a půl hodinky pečeme.
Na pánvi si rozpálíme olej a usmažíme cibulku na kostičky do hněda.
Přidáme maso nakrájené na nudličky a zprudka opečeme. Pak osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Zlehka pokapeme worchestrem.
Restujeme do měkka, popřípadě trochu podlijeme.
Pak přidáme nakrájenou feferonku, lusky, žampiony na plátky a pár cibulek. Provaříme a vypneme. Necháme maso jen se sosem.
Až budou brambory měkké, vyndáme na stůl a vlijeme maso i se sosem do brambor. Lehce promícháme a můžeme podávat.